Home Grow Taboes Besnijdenis van de man
Besnijdenis van de man E-mail
Taboes

Besnijdenis man

Besnijdenis van penis

De besnijdenis (circumcisie) bij mannen en jongens komt sinds zeer lang in verschillende culturen voor. Hoewel, de besnijdenis is vooral bekend vanuit de Joodse traditie. De besnijdenis wordt meestal uitgevoerd onder plaatselijke verdoving maar soms ook onder narcose. Hoe en waarom worden mannen in onze Westerse cultuur besneden ? ...

Waarom besnijden ?

Vermits een besnijdenis goed wordt uitgevoerd kan dit zeker geen kwaad. Maar waarom zijn zoveel jongens of mannen nu besneden ? Meestal door religieuze redenen laten Moslims en Joden zich besnijden. In onze gebieden gebeurd het doorgaans om medische redenen:

besnijdenis

Phimosis (fimosis), vernauwing van de voorhuid. Bij sommige jongens en mannen is de voorhuid zo strak vergroeid boven de eikel dat deze niet meer terug naar achter kan worden geschoven. Er zijn een aantal oplossingen voor. De meest radicale is een besnijdenis, hoewel er bestaan ook tussenoplossingen op advies van een arts.

Je kunt bv. de voorhuid uitrekken. Het is een pijnloos maar lang proces, begin er dus niet zomaar aan. Soms is ook een kleine insnede in de vergroeide voorhuid al genoeg om het probleem weg te nemen. Het is aan de arts hier uitsluitsel over te geven.

 

Er zijn nog meer  redenen om je te laten besnijden

 

  • Paraphimosis, de voorhuid kan niet meer naar boven over de eikel worden geschoven. Het tegenovergestelde van phimosis, vernauwde voorhuid dus. De voorhuid is dan dikker geworden of opgezwollen. Ook wel Spaanse kraag genoemd. Parafimosis ontstaat doorgaans door ontstekingen van de voorhuid.
  • Balanitis, hierbij gaat het om chronische ontstekingen van de eikel en voorhuid.
  • Hygiene redenen. Een besneden penis produceert bijna geen smegma, de afwezige voorhuid kan ook niet in contact komen met urine of voorvocht en blijft dus langer schoon.
  • Vroegtijdige zaadlozingen voorkomen. Een besnijdenis biedt geen garantie, hoewel een minder gevoelige eikel dit probleem kan verhelpen.
  • Estetische redenen. Sommige mannen, maar ook vrouwen, vinden een besneden penis gewoon mooier. Vaak spelen ook hygiĆ«nische en sexuele redenen mee.
  • Seksuele redenen. Sommige mannen beweren dat hun besnijding de seksuele beleving beter maakt; anderen zeggen dat het gevoel moeilijker of minder is geworden.
  • Een te lange voorhuid. Een voorhuid met een slurfje ? ... Sommige jongens hebben een te lange voorhuid waardoor de eikel te weinig gestimuleerd wordt tijdens het vrijen.

 

Verloop van besnijdenis

Tijdens de chirurgische ingreep wordt de voorhuid een flink stuk ingekort en komt de eikel half of helemaal bloot te liggen. Een besnijdenis duurt ongeveer een half uur. Na 1 tot 2h is de verdoving uitgewerkt en komt het gevoel in de penis terug. De eerste uren en dagen zijn mogelijk pijnlijk, ook tijdens het plassen.

Nazorg

Daarom neemt u na een besnijdenis best enkele dagen rust, je kunt dan best ook een ondersteunde slip dragen. Na enkele weken vormt zich een beschermlaagje op de eikel en verdwijnt het pijnlijk gevoel. Seks hebben is niet mogelijk, of toch zeker niet wenselijk. Na 4 - 6 weken is seks of masturbatie weer mogelijk.

Meer info over besnijdenissen bij mannen:

www.besnijdenisinfo.nl


nl.wikipedia.org/wiki/CircumcisieReacties (3)
3 donderdag, 14 juni 2012 16:38
Koen29
Ik ben op mijn 15de besneden omdat ik een aantal keren een voorhuid-ontsteking had gehad. In alle opzichten ben ik blij dat het gebeurd is: geen ontstekingen meer, geen smegma. Bovendien is het orgasme een stuk intenser geworden na mijn besnijdenis. Sommige mannen denken dat ze een stuk minder gevoelig worden als ze een besneden eikel hebben, maar daarvan heb ikzelf nooit wat ervaren. Integendeel, mijn eikel is nog altijd erg gevoelig. Dat jongensbesnijdenis een verminking zou zijn is dan ook klinkklare nonsens. Het is echt lekker om besneden te zijn.
2 maandag, 30 mei 2011 15:03
Chp^
@RoyR (woensdag, 26 januari 2011 22:24)

Ik ben niet besneden en het blijkt dat ik nu een te lange voorhuid heb waardoor ik niet kan klaarkomen tijdens het vrijen.
Dat belemmert (biologisch gezien) mijn primaire bestaansrecht, namelijk de voortplanting. Daarnaast belemmert het ook nog eens het genot bij het vrijen.
Dus eh... Ik kan spreken van ongegronde argumenten in uw reactie, en als ik zo vrij mag zijn, beschuldig ik u dan ook maar van kortzichtigheid.

Chp^
1 woensdag, 26 januari 2011 22:24
RoyR
# BESNIJDENIS MENSONTEREND
Het is voor mij onbegrijpelijk, dat in een cultuur en/of door een geloofstraditie bij kinderen, jongens en/of meisjes, naar de geslachtsdelen wordt gegrepen om er een groot of klein stuk van af te halen!!! Wat bezielt ouderen/volwassenen toch, om met die kinds-geslachtsdelen aan de snij te gaan! Snapt u het? Een kind kan je van alles wijs maken en zich laten onderwerpen aan deze walgelijke traditie. Het is schandalig! Besnijdenis impliceert het met fysiek geweld verwijderen van een gezond aangeboren lichaamsdeel. Ben je eenmaal volwassen en vind je het kennelijk nodig je geslachtsdelen te laten misvormen, dan is de keus tenminste nog aan jezelf!

 
 
Op de hoogte van wat cool, goed en mannelijk is?
De Mensworld nieuwsbrief >> hier aanmelden!

Left Zone

Vind dit leuk

Nieuwsbrief