Home Grow Lichaamsverzorging Schaamhaar bij mannen
Schaamhaar bij mannen E-mail
Lichaamsverzorging

Schaamhaar

Ja, we weten het allemaal, onderaan hebben we ook haar. En geloof het of niet maar het vereist toch wel wat onderhoud. Schaam je niet. Gewoon om esthetische redenen, omdat het hygiënisch is en, laten we eerlijk zijn, we graag de boom door het bos nog blijven zien.  ...

Alles lijkt toch wat groter zonder struikgewas er rond. Het oog wil ook wat ...
 

Schaamhaar trimmen / scheren

Enkele schaamhaar weetjes

Je schaamhar kun je ook laten waxen, weghalen of inkorten.

Ingekort schaamhaar

Er zijn mannen die alles liefst laten wildgroeien en er zich geen bal aantrekken. Schaam echter niet je schaamhaar te scheren of bij te trimmen! We geven stiekem de voorkeur aan ingekort schaamhaar. Zo blijft alles behoorlijk fris, natuurlijk en 'mans' uitzien. Bovendien jeukt dit minder en zal je partner blij zijn geen lastige haartjes meer terug te vinden in andere lichaamsholten.

 


Heb jij een uilennest?

Tips voor het scheren van schaamhaar

 • Zorg dat je alleen bent (zeker de eerste keer) en doe dit in een vertrouwde omgeving, dus niet in de douche van sport of fitness kleedkamer.
 • Voorbereiding is alles bij het scheren van je scrotum -en schaamhaar. Allereerst maak je de keuze op welke manier je te werk wil gaan. Je kan kiezen voor een trimmer (tondeuse) of een scheermesje.Schaamhaar mannen
 • Kies je een tondeuse, investeer dan aub in kwaliteit! Dit is 1 plek op je lichaam waar je geen haar of huid wil laten vastlopen in een slecht functionerend apparaat.
 • Mannen aub, scheer jezelf niet helemaal kaal onderaan! Dit is meestal niet wat vrouwen willen, tenzij jij ook gaat voor geschoren billen ?
 • Ga je toch voor het traditionele scheermesje en dus de volledig geschoren look, neem dan bij voorkeur een superscherp scheermes en scheergel voor hypergevoelige huid. En zorg dat je een vaste hand hebt.
 • Alvorens te beginnen raden we je aan om een warme douche te nemen, liefst met heel wat stoom zodat de haren zachter worden en makkelijk geschoren kunnen worden. Mocht jou penis in erectie komen, niet panikeren bij veel mannen is dit heel normaal, bovendien vergemakkelijkt dit het scheren van de penis.

 • Advies

 • Mensworld adviseert Je penis en balzak scheer je met een scheermes, de rest van je schaamhaar kort je in met de tondeuze.
 •  
 • Gebruik overvloedig scheergel. Op de basis van je penis, je schaamhaar en natuurlijk ook je ballen. Scheren doe je als volgt : basis van de penis scheer je weg van de eikel, naar je buik toe. Schaamhaar scheer je zoals op je gezicht in de groeirichting, meestal van boven naar beneden. En je ballen scheer je van de zijkant naar het midden toe en van achter naar voor.

  Extra tips

 • Experimenteer een beetje en verwacht niet vanaf de eerste keer een perfecte scheerbeurt. vergeet niet dat het om een gevoelig gebied gaat dus voorzichtigheid is beter dan overmoed.
 • Heb je toch scheerwondjes opgelopen, lees hier hoe je ze behandelt.

 • Spoel bij nat scheren na iedere haal je scheermesje af onder heet water.
 • Gebruik scheerlotions en poeders zonder kleur en geur en zeker geen produkten op basis van alcohol.
 • Ondanks al ons scheeradvies kun je je schaamhaar ook bijknippen of inkorten met de schaar.

 • Nu denk je waarschijnlijk 'waarom zou ik al die moeite doen?'. Wel ik kan maar 1 ding zeggen : you dont know anything until you've shaved there.

Het scheren met de tondeuse verloopt veel eenvoudiger en je loopt minder gevaar op sneetjes, maar het haar groeit sneller terug. Na 2 a 3 weken staat het er terug. En het wordt ook stugger.Na het nat scheren en douchen kan je eventueel wat talkpoeder aanbrengen op je scrotum. Goed tegen zweten en als je eventueel kleine wondjes hebt gemaakt. Het loont ook de moeite om een hydraterende crème aan te brengen. Dat koelt het zaakje af.Reacties (6)
6 vrijdag, 11 januari 2013 10:34
henk

Piemel, ballen en alles wat je nog meer wilt scheren overvloedig insmeren met olijfolie. Even laten intrekken. Onder de douche met een goed scherp mesje scheren. Na het afdrogen alles nog even lekker insmeren en het resultaat; een heerlijk fris en glad geschoren schaamstreek. Oh ja, scheer met name de haartjes op de onderbuik alleen met de groeirichting mee. Dat voorkomt rode bultjes. Olijfolie doe je het best in een leeg shampooflesje of zo. Altijd bij de hand en kan niet kapot vallen.
5 dinsdag, 22 november 2011 20:54
ludwig
Ik zelf scheer mijn schaamhaar regelmatig en dit met een eenvoudig scheermesje,zodat er een klein schaambosje overblijf .Iik vind dat het mooier en sexie oogt ,daar ik veel naakt loop als naturist regelmatig positieve reactie op heb.
4 dinsdag, 11 oktober 2011 08:06
C.
Zelf doe ik het ook, de penis scheren. Ik doe het 2x per week voor de verzorging. Dames scheren hun vagina toch ook ?
3 dinsdag, 20 september 2011 13:39
Jelle
Als je elke dag je schaamstreek scheert kun je dat met een gewoon Philipsapparaat prima doen. Ook met scheerzeep en Gillettemesje gaat dat prima.
2 zaterdag, 06 februari 2010 21:53
Jerko
Ik weiger mij te scheren, enkel inkorten is goed
1 donderdag, 31 december 2009 15:50
Bart van Giesen
Bij mij werkt het het beste als ik nat ga scheren, met een volle erectie dan is
alles al strak.

 
 
Op de hoogte van wat cool, goed en mannelijk is?
De Mensworld nieuwsbrief >> hier aanmelden!

Left Zone

Vind dit leuk

Nieuwsbrief